Osam osoba na respiratoru

U županiji troznamenkasti broj novooboljelih, u šibenskoj i kninskoj bolnici liječi se čak 75 osoba

Pratite nas i na društvenim mrežama:

U protekla 24 sata, na području Šibensko-kninske županije 158 osoba je oboljelo od COVID-19 infekcije.

Oboljelo je 56 osoba s područja Šibenika, 30 osoba s područja Drniša, 24 osobe s područja Knina, devet osoba s područja Ružića, osam osoba s područja Pirovca, sedam osoba s područja Bilica, šest osoba s područja Skradina, četiri osobe s područja Primoštena, po tri osobe s područja Vodica, Murtera i Promine, po dvije osobe s područja Rogoznice i Tisnog te jedna osoba s područja Tribunja.

Trenutno je 686 aktivnih slučajeva oboljenja. U šibenskoj bolnici liječi se 55 osoba, od kojih je osam osoba na respiratoru, osam osoba je na neinvazivnoj ventilaciji, a jedna osoba je na terapiji visokim protokom kisika (HFNO-u).

U kninskoj bolnici liječi se 20 osoba.Ostali imaju blaže kliničke simptome i nalaze se u izolaciji.

Pod mjerama zdravstvenog nadzora i samoizolacije trenutno je 1507 osoba. Od toga je 1496 bliskih kontakata oboljelih, a za 11 osoba je određena mjera samoizolacije zbog ulaska u Republiku Hrvatsku prema trenutno važećim zdravstvenim mjerama za ulazak u Republiku Hrvatsku, a koje su na snazi zbog suzbijanja širenja bolesti COVID-19.

U posljednja 24 sata uzorkovana su i testirana 464 uzorka za testiranje na SARS-CoV-2 virus.


Pratite nas i na društvenim mrežama:

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.