896 aktivnih slučajeva

U županiji preminule tri osobe, na respiratorima pet osoba

Pratite nas i na društvenim mrežama:

U protekla 24 sata, na području Šibensko-kninske županije nitko nije obolio od COVID-19 infekcije, no preminule su tri osobe – dvije žene (1939. i 1947. godište) te jedan muškarac (1952. godište), a koje su se liječile u kninskoj bolnici.

Trenutno je 896 aktivnih slučajeva oboljenja. U šibenskoj bolnici liječe se 44 osobe, od kojih je pet osoba na respiratoru, jedna osoba je na terapiji visokim protokom kisika, a četiri osobe su na neinvazivnoj ventilaciji. U kninskoj bolnici liječi se 11 osoba. Ostali imaju blaže kliničke simptome i nalaze se u izolaciji.

Pod mjerama zdravstvenog nadzora i samoizolacije trenutno je 1936 osoba. Od toga je 1891 bliski kontakt oboljelih, a za 45 osoba je određena mjera samoizolacije zbog ulaska u Republiku Hrvatsku prema trenutno važećim zdravstvenim mjerama za ulazak u Republiku Hrvatsku, a koje su na snazi zbog suzbijanja širenja bolesti COVID-19.

U posljednja 24 sata uzorkovano je i testirano 35 uzoraka za testiranje na SARS-CoV-2 virus.

 

 


Pratite nas i na društvenim mrežama:

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.