Jedna osoba na respiratoru

U županiji porast novozaraženih i covid pacijenata u bolnici

Pratite nas i na društvenim mrežama:

U protekla 24 sata, na području Šibensko-kninske županije 44 osobe su oboljele od COVID-19 infekcije, priopćili su iz Stožera civilne zaštite Šibensko-kninske županije.

Među novooboljelima je 19 osoba s područja Šibenika, po pet osoba s područja Knina i Vodica, po četiri osobe s područja Drniša i Biskupije, tri osobe s područja Bilica, dvije osobe s područja Ružića te po jedna osoba s područja Unešića i Primoštena.

Trenutno je 171 aktivan slučaj oboljenja od COVID-19 infekcije. U šibenskoj bolnici liječi se 21 osoba, od kojih je jedna osoba na respiratoru, jedna na terapiji visokim protokom kisika (HFNO-u) te dvije osobe na neinvazivnoj ventilaciji (NIV-u). Ostali imaju blaže kliničke simptome i nalaze se u izolaciji.

Pod mjerama zdravstvenog nadzora i samoizolacije trenutno su 304 osobe. Od toga je 274 bliskih kontakata oboljelih, a za 30 osoba je određena mjera samoizolacije zbog ulaska u Republiku Hrvatsku prema trenutno važećim zdravstvenim mjerama za ulazak u Republiku Hrvatsku, a koje su na snazi zbog suzbijanja širenja bolesti COVID-19.

U posljednja 24 sata uzorkovan je i testiran 281 uzorak za testiranje na SARS-CoV-2 virus.


Pratite nas i na društvenim mrežama:

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.