Aktivno 215 slučajeva

U županiji opet 69 slučajeva zaraze. Uz nove zabrane, Stožer donio i preporuke koje se mnogima neće svidjeti

Na području Šibensko-kninske županije u protekla 24 sata 69 osoba je oboljelo od COVID-19 infekcije, 17 ih je s područja Šibenika, 11 s područja Drniša, devet s područja Knina, pet s područja Vodica, tri s područja Pirovca, dvije s područja Bilica te po jedna osoba s područja Promine, Tribunja, Primoštena, Ružića i Ervenika, izvijestili su iz Stožera civilne zaštite Šibensko-kninske županije.

– Oboljelo je i osmero korisnika te jedna djelatnica Doma za psihički bolesne odrasle osobe Mihek, podružnica Šibenik. Također, oboljelo je i osam osoba koje trenutno borave na području naše županije, a prebivalište im je drugdje. Na odjelu infektologije šibenske bolnice liječe se 23 osobe, od kojih je jedna na respiratoru. Ostali imaju blaže kliničke simptome i nalaze se u samoizolaciji. Trenutno je 215 aktivnih slučajeva oboljenja od COVID-19 infekcije. U posljednja 24 sata uzorkovan je 91 uzorak za testiranje na SARS-CoV-2 virus. Pod mjerama zdravstvenog nadzora i samoizolacije trenutno je 700 osoba – priopćeno je iz županijskog Stožera.

Kako je Šibenski portal jutros izvijestio, Stožer civilne zaštite Republike Hrvatske, na prijedlog Stožera civilne zaštite Šibensko-kninske županije, donio je Odluku o izmjenama Odluke o uvođenju nužnih epidemioloških mjera za područje Šibensko-kninske županije, koja sutra stupa na snagu.

Između ostaloga novim mjerama zabranjuju se javna okupljanja s više od 30 ljudi s izuzetkom sportskih natjecanja, koja su posebno regulirana, ograničava se broj sudionika vjerskih obreda u zatvorenome uz minimalno četiri četvorna metra po osobi te se ograničava radno vrijeme svih ugostiteljskih objekata do 22 sata.

Sportskim udrugama i drugim organiziranim skupinama koje ne sudjeluju u službenim natjecanjima preporučeno je da ne održavaju treninge, pripremne vježbe i rekreativne aktivnosti u zatvorenim prostorima.

– Preporuča se organizatorima privatnih okupljanja da ista ne održavaju, a ako se privatno okupljanje ipak održava preporuča se ograničavanje okupljanja na članove istog ili što manjeg broja povezanih kućanstava. Preporuča se da se sjednice predstavničkih tijela jedinica lokalne i područne samouprave održavaju putem videokonferencije ili drugih tehnologija za održavanje sastanaka na daljinu. Preporuča se poslodavcima da organiziraju rad uz što veću međusobnu udaljenost radnika i uz održavanje minimalnog fizičkog razmaka od najmanje 2 metra, kad god je to moguće – piše u novoj odluci koja će na snazi biti narednih 30 dana.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.