Na snazi od 1. travnja

U županiji od četvrtka strože mjere: Zabrana prodaje alkohola iza 20 sati, maske na otvorenom, skraćeno radno vrijeme kafića…

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Na prijedlog Stožera civilne zaštite Šibensko-kninske županije, Stožer civilne zaštite Republike Hrvatske donio je Odluku o uvođenju nužnih epidemioloških mjera za područje nape županije.

Odluka stupa na snagu u četvrtak,1. travnja, a prema odluci od sutra je obvezno korištenje maski za lice ili medicinskih maski na otvorenim prostorima gdje se očekuje veći protok ljudi, odnosno na tržnici, prostoru oko trgovačkih centara u vjerskim objektima i slično, a bez obzira na fizički razmak. Radno vrijeme pekarnica, trgovina i trgovačkih centara ograničeno je do 20 sati, a isto tako i ugostiteljskih objekata i obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava koja pružaju ugostiteljske usluge na način da hranu, piće, napitke i slastice mogu usluživati samo na otvorenim terasama odnosno drugim otvorenim prostorima za usluživanje, uz strogo pridržavanje propisanih epidemioloških mjera i posebnih preporuka i uputa Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo

Radno vrijeme casina, automat klubova i uplatnih mjesta za klađenje može se odrediti u trajanju od 8 do 20 sati, uz zabranu pružanja ugostiteljskih usluga u njihovim prostorima. Prodaja alkoholnih pića zabranjena je u vremenu od 20 do 6 sati, a zabranjuju se posjeti korisnicima ustanova socijalne skrbi koje pružaju uslugu smještaja u zatvorenim prostorima.

Preporuka ustanovama socijalne skrbi koje pružaju uslugu smještaja je da posjete korisnicima, gdje god je to moguće, organiziraju na otvorenom uz strogo pridržavanje svih propisanih epidemioloških mjera i posebnih preporuka i uputa Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo.

Od četvrtak se obustavlja rad sportskih i rekreacijskih centara u zatvorenom prostoru, dječjih igraonica i održavanja dječjih radionica, a škole stranih jezika nastavu mogu održavati samo online ili na drugi način za održavanje kontakata na daljinu.

Preporuka je da se vjerski obredi, kad god je to moguće, održavaju na otvorenom ili prenose putem radio, TV-programa ili na drugi način koji će omogućiti vjernicima da prisustvuju vjerskom obredu bez dolaska u vjerske objekte

Poslodavcima je preporuka da sastanke održavaju video ili telefonskom vezom, a ako je fizičko održavanje sastanka neophodno, da se održavaju u što većim prostorijama uz obvezno korištenje maski za lice ili medicinskih maski i održavanje fizičkog razmaka između sudionika sastanka od najmanje dva metra

Odluka sadrđi i preporuku pojačanog nadzora pridržavanja uvedenih nužnih epidemioloških mjera, a osobito nužnih epidemioloških mjera koje se odnose na javna događanja i okupljanja, privatna okupljanja, javni prijevoz te rad trgovačkih centara i ugostiteljskih objekata.

Mjere stupaju na snagu u ponoć, a trajat će do 15. travnja, a sve detalje možete pogledati ovdje.


Pratite nas i na društvenim mrežama:

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.