Obje s područja Kistanja

U županiji oboljele dvije žene, u samoizolaciji 111 osoba

Ilustracija/Arhiva

U protekla 24 sata, na području Šibensko-kninske županije dvije su osobe oboljele od zarazne bolesti COVID-19. Riječ je o starijoj ženskoj osobi s boravištem u Kistanjama, bliskom kućnom kontaktu ranije oboljele osobe te mlađoj ženskoj osobi s područja Općine Kistanje, čija je epidemiološka obrada u tijeku.

Također, od zarazne bolesti COVID-19 oboljela je i mlađa muška osoba koja ima prebivalište u Šibensko-kninskoj županiji, a trenutno boravi na području Grada Zagreba.

Pod mjerama zdravstvenog nadzora i samoizolacije je trenutno 111 osoba, od kojih je 100 osoba kontakt ranije oboljelih,  a  11 osoba je ušlo u Republiku Hrvatsku iz trećih zemalja. U posljednja 24 sata uzorkovano je sedam uzoraka za testiranje na SARS-CoV-2.

– Od reaktivacije epidemije u lipnju, od ukupno 41 oboljelog od COVID-19 infekcije, trenutno je 19 aktivnih slučajeva oboljenja, od čega se četiri osobe liječe na Odjelu infektologije šibenske bolnice, dok ostali imaju blaže kliničke simptome i nalaze se u samoizolaciji na kućnom liječenju. Molimo građane i turiste da se i dalje pridržavaju svih protuepidemijskih mjera, kako bismo zadržali relativno povoljnu epidemiološku situaciju – poručuju iz Stožera.

Sve informacije vezane uz koronavirus možete pratiti na jedinstvenoj web stranici www.koronavirus.hr

 

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.