Sedam osoba kršilo samoizolaciju

U županiji novih četvoro oboljelih od koronavirusa i još se čeka jedan nalaz

U Šibensko-kninskoj županiji registrirano je novih četvero oboljelih od virusa COVID-19, te se za jednog pacijenta čekaju rezultati koji će doći tijekom dana, potvrdili su iz Stožera Šibensko-kninske županije.

Od ukupno 12 oboljelih, četvero pacijenata se nalaze na Odjelu infektologije Opće bolnice Šibensko-kninske županije, dok se ostali nalaze u kućnoj izolaciji. Pod zdravstvenim nadzorom je ukupno 361 osoba, od toga 76 osoba u kontaktu s osobama kod kojih je potvrđen COVID-19.

Od petka, 20. ožujka do jutros u Policijskoj upravi šibensko-kninskoj je zaprimljeno ukupno 46 dojava o kršenju mjera samoizolacije, kada je postupajući po dojavama utvrđeno da ukupno sedam osoba krši mjeru samoizolacije.

Od danas je na snazi odluka Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske o obustavi rada tržnica i svih objekata u sastavu tržnica u kojima se obavljaju druge djelatnosti.

Iz Stožera ponavljaju upozorenje da se osobe koje posumnjaju kako bi mogle imati COVID-19, trebaju javiti u izdvojene ambulante domova zdravlja za pregled pacijenata pod sumnjom za zaraženost koronavirusom u:

–           Šibeniku, Ulica Ivana Meštrovića 11 d (zgrada ambulante „TEF“ nasuprot nogometnog stadiona i ex kuglane Metalac), kontakt telefon 091/2275 110

–           Kninu, na adresi Kneza Ivaniša Nelipića 1, kontakt telefon 022/664-041 i

–           Drnišu, na adresi Josipa Kosora 16, kontakt telefon 022/888-980

Građane pozivaju da se pridržava svih mjera i preporuka Stožera civilne zaštite RH, da ostanu sabrani i ne stvaraju paniku. Jedino zajedničkim snagama prebrodit ćemo ovu tešku situaciju, poručuju iz županijskog Stožera.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.