69 pacijenata na liječenju u bolnicama

U županiji imamo 16 novooboljelih. Preminula jedna osoba starije životne dobi

Pratite nas i na društvenim mrežama:

U protekla 24 sata, na području Šibensko-kninske županije 16 osoba je oboljelo od COVID-19 infekcije, preminula je muška osoba starije životne dobi, koja se liječila u šibenskoj bolnici.

Trenutno je 641 aktivnih slučajeva oboljenja od COVID-19 infekcije. U šibenskoj bolnici liječe se 44 osobe, od kojih je pet osoba na respiratoru, dok se u kninskoj bolnici liječi 25 osoba. Ostali imaju blaže kliničke simptome i nalaze se u izolaciji. Pod mjerama zdravstvenog nadzora i samoizolacije trenutno je 2598 osoba. U posljednja 24 sata uzorkovano je 34 uzoraka za testiranje na SARS-CoV-2 virus, priopćili su iz Županijskog stožera civilne zaštite.

– S obzirom na povećani rizik od prijenosa bolesti COVID-19, kako bi se smanjila mogućnost daljnjeg širenja bolesti, zabranjuje se napuštanje županije u kojoj osoba ima prebivalište ili boravište. Odluka stupa na snagu 23. prosinca 2020. godine, a njeno trajanje se određuje do 8. siječnja 2021. godine – podsjećaju iz Stožera.

Zahtjeve za izdavanje propusnica građani će moći predati od 21.12.2020. godine, na https://epropusnice.gov.hr/.

Građani Šibensko-kninske županije koji nisu u sustavu e-Građani, od navedenog datuma, zahtjev mogu predati putem elektroničke pošte: Stožer civilne zaštite Šibensko-kninske županije, Email: propusnice@skz.hr (svakodnevno od 8 do 22 sata)

 


Pratite nas i na društvenim mrežama:

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.