Osam osoba na respiratoru

U županiji 203 nova slučaja, dvije osobe preminule

FOTO: Nino Milin
Pratite nas i na društvenim mrežama:

U protekla 24 sata na području Šibensko-kninske županije 203 osobe su oboljele od COVID-19 infekcije. Dvije osobe su preminule, izvijestili su iz Županijskog stožera civilne zaštite.

Od ukupnog broja zaraženih, 96 osoba je s područja Šibenika, 24 osobe s područja Knina, 20 osoba s područja Drniša, 14 osoba s područja Vodica, 13 osoba s područja Promine, devet osoba s područja Murtera, šest osoba s područja Ružića, pet osoba s područja Skradina, četiri osobe s područja Biskupije, tri osobe s područja Tisnog, po dvije osobe s područja Bilica i Kistanja te po jedna osoba s područja Primoštena, Rogoznice, Tribunja, Unešića i Kijeva. U kninskoj bolnici preminula je ženska osoba (1963. godište), a u šibenskoj bolnici ženska osoba (1939. godište).

Trenutno je 986 aktivnih slučajeva oboljenja. U šibenskoj bolnici liječi se 47 osoba, od kojih je osam osoba na respiratoru, četiri osobe su na neinvazivnoj ventilaciji (NIV-u), a jedna osoba je na terapiji visokim protokom kisika (HFNO-u). U kninskoj bolnici liječi se 21 osoba. Ostali imaju blaže kliničke simptome i nalaze se u izolaciji.

Pod mjerama zdravstvenog nadzora i samoizolacije trenutno su 2573 osobe. Od toga je 2554 bliskih kontakata oboljelih, a za 19 osoba je određena mjera samoizolacije zbog ulaska u Republiku Hrvatsku prema trenutno važećim zdravstvenim mjerama za ulazak u Republiku Hrvatsku, a koje su na snazi zbog suzbijanja širenja bolesti COVID-19.

U posljednja 24 sata uzorkovan je i testiran 491 uzorak za testiranje na SARS-CoV-2 virus.

 


Pratite nas i na društvenim mrežama:

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.