U Zagrebu pohvale i veliko zanimanje za Noć muzeja u Šibeniku

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Muzej grada Šibenika pripremio je ove godine program Noći muzeja koji je bez teksta ostavio kolege iz drugih, velikih i značajnih muzeja Hrvatske na današnjoj središnjoj nacionalnoj konferenciji za novinare u Muzeju mimara u Zagrebu u povodu predstojeće Noći muzeja. Muzej grada Šibenika izabran je u programima 200 hrvatskih muzeja među šest današnjih sudionika te konferencije na kojoj su bili brojni nacionalni mediji.

– Nakon što sam završila prezentaciju cijelog ovogodišnjeg programa u Šibeniku, kolege su bile oduševljene, a jedna od organizatorica Noći Muzeja, Vesna Jurić Bulatović samo je komentirala ‘pa nemojte nam svi sad u petak otići u Šibenik’. Bio je to jasan kompliment našem programu, a i zagrebački mediji tražili su razgovor za njihove slušatelje jer im se program, koji obuhvaća izlet na Krapanj, modnu reviju inspiriranu povijesnim motivima i obilazak Varoši iz koje su potekli Vice Vukov, Arsen Dedić, Mišo Kovač i još mnogi drugi poznati Šibenčani, učinio originalnim i iznimno privlačnim za posjetitelje i njihove slušatelje, kazalanam je, nakon uspješne prezentacije u Zagrebu, Marija Krnčević Rak, kustosica šibenskog muzeja.

mimara2

 

Pohvale za raznolikost i bogatstvo programa Noći muzeja u Šibeniku dobila je i od kolega iz Muzejsko dokumentacijskog centa, Etnografskog muzeja iz Zagreba, Hrvatskog glazbenog zavoda, te muzeja iz Gline i Čakovca, koji su također predstavili svoje programe za ovaj petak.

– Kolege iz etnografskog muzeja su mi nakon prezentacije rekli kako bi sada, kada su čuli što sve pripremamo u Šibeniku, zaista volje doći i sve to doživjeti iz prve ruke, dodala je Marija Krnčević Rak.

Za šibenske muzealce tema ovogodišnje Noći muzeja bila je nešto što su samo mogli poželjeti jer sa glazbenom poviješću Šibenik nema nikakvih problema, osim, možda, previše dobrog materijala za samo jednu noć. Što vas sve očekuje ovoga petka pročitajte u tekstu objavljenom u utorak na Šibenskom portalu.


Pratite nas i na društvenim mrežama: