Prema vikendu sunčanije i hladnije

U Zagori bi popodne moglo zabijeliti, a zubato sunce malo koga će ugrijati

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Sunčana razdoblja pratit će nas i u nastavku ovoga tjedna, ali temperatura zraka uporno će ostajati ispod prosječne za sredinu siječnja. Uz to će nas dodatno rashlađivati, povremene i jake, bura i tramuntana. Hladnoća je to koja može štetiti zdravlju pa se primjereno zaštitite. Kiša će uz obalu biti rijetka i slaba, danas i u nedjelju.

Jutro je na šibenskom području pretežno vedro uz umjeren sjeveroistočni vjetar. Temperatura zraka u 6 sati iznosila je u Rogoznici i na Žirju 6 °C, u Šibeniku 5, u Primoštenu i Jezerima 4, u Murteru 3, u Skradinu i Pirovcu 2, u Vodicama i na Miljevcima 0, u Kninu, Drnišu, Oklaju i na Promini -2, a u Bilicama -3 °C.

U Dalmaciji danas umjereno do pretežno oblačno, popodne u unutrašnjosti ponegdje uz susnježicu i snijeg, a uz obalu kišu. Slab do umjeren istočni vjetar u drugom dijelu dana će jačati te okrenuti na buru, pa će more biti umjereno valovito i valovito. Najviša dnevna temperatura zraka između 5 i 10 °C.

Sljedećih dani na moru će biti sunčaniji, osobito u Dalmaciji. No bit će sve hladnije, a osjetu hladnoće pridonijet će povremeno jaka bura i sjeverni vjetar. U nedjelju porast naoblake, na sjevernom Jadranu prema večeri i kiša, a u Istri susnježica i snijeg.

Izvori: Šibenik MeteoDHMZHRT


Pratite nas i na društvenim mrežama: