Dvije osobe na bolničkom liječenju

U Vodicama jedan muškarac obolio od Covida-19, još nije poznato kako se zarazio

Ilustracija/Arhiva

U Šibensko-kninskoj županiji u utorak imamo još jedan slučaj oboljenja od zarazne bolesti COVID-19, priopćili su iz Županijskog stožera. Riječ je o mlađoj muškoj osobi iz Vodica za koju je epidemiološka obrada je u tijeku.

Od ukupnog broja oboljelih dvije osobe se i dalje liječe na odjelu infektologije šibenske bolnice, dok ostali imaju blaže kliničke simptome i nalaze se u samoizolaciji na kućnom liječenju.

Pod mjerama zdravstvenog nadzora i samoizolacije je trenutno 124 osobe od kojih je 121 kontakt oboljelih od COVID-19, a 3 osobe su ušle u Republiku Hrvatsku iz trećih zemalja i prema preporukama HZJZ od 10. srpnja 2020. imaju obvezu zdravstvenog nadzora uz 14-dnevnu karantenu/samoizolaciju. U protekla 24 sata na području Policijske uprave šibensko-kninske nije zaprimljena niti jedna dojava o kršenju mjere samoizolacije.

U posljednjih 24 sata je uzorkovano 76 uzorka za testiranje na SARS-CoV-2.

-Apeliramo na građane da se i dalje pridržavaju svih mjera i uputa zdravstvene zaštite, nosimo maske u zatvorenim prostorima, održavajmo higijenu ruku i poštujmo fizičku distancu – poručuju iz Stožera.

Sve informacije vezane uz koronavirus možete pratiti na jedinstvenoj web stranici www.koronavirus.hr.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.