Očekuje se dobra sezona

U turizmu počela borba za svakog radnika, samo Solaris zapošljava preko 300 ljudi

Ilustracija/Arhiva
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Unatoč pandemiji, prošlogodišnja turistička sezona bila je iznad očekivanja, a sudeći po oglasima na stranicama Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, tvrtke koje se bave turizmom već su počele tražiti radnike za nadolazeću sezonu. Samo u Solarisu traže više od 300 radnika, a zapošljavaju i ostali hoteli i turistički objekti diljem županije.

Turistički sektor već se godinama bori s manjkom radne snage, prošle godine, prema neslužbenim procjenama, hotelijerima u Hrvatskoj nedostajalo je 5000, a ugostiteljima 10.000 ljudi.

Konobari, pomoćni kuhari, sobarice i recepcioneri su trenutno najtraženija zanimanja, ove godine svi se pripremaju za još bolju sezonu i velike hotelske kuće već su krenule u potragu za radnicima.

U Solarisu tako traže najviše pomoćnih konobara, njih čak 120, ali traže i konobare, pomoćne kuhare i recepcioniste te je ukupan broj otvorenih radnih mjesta 310.

Zapošljavaju i Dogus Marina hoteli, Olympia, Vrata Krke, a radnici se traže i u hotelskim objektima u Vodicama, Šibeniku i ostatku županije.

Ponudu poslova možete vidjeti ovdje.

 


Pratite nas i na društvenim mrežama: