Pojačan nadzor

U studenom inspektori ‘pročešljali’ 24 lokala u županiji. Jednom naplaćena kazna jer je radio nakon 22 sata

Ilustracija/PU zagrebačka
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Ukupno 24 inspekcijska nadzora ugostiteljskih objekata na području Šibensko-kninske županije obavili su u studenom turistički inspektori Državnog inspektorata u suradnji s inspektorima Ravnateljstva civilne zaštite i policijom, a u jednom slučaju utvrđeno je da se ugostitelj nije pridržavao propisanog radnog vremena odnosno da je radio nakon 22 sata, zbog čega mu je naplaćena novčana kazna. Odgovor je to Državnog inspektorata na upit Šibenskog portala o tome koliko su inspekcijskih nadzora proveli u županiji otkako su na snazi strože mjere koje je donio Nacionalni stožer civilne zaštite.

Jedan ugostitelj, čiju lokaciju Državni inspektorat nije htio otkriti, povrijedio je propis iz članka 9.a Zakona o ugostiteljskoj djelatnosti, prema kojem Stožer civilne zaštite Republike Hrvatske može privremeno ograničiti ili zabraniti rad ugostiteljskim objektima ‘u uvjetima posebnih okolnosti’. Propisana kazna za nepoštivanje radnog vremena propisana je člankom 46., a iznosi od 5.000 do čak 30 tisuća kuna.

Podsjetimo, strože mjere među kojima je i ograničenje rada ugostitelja do 22 sata, stupile su na snagu u Šibensko-kninskoj županiji 12. studenog, stoga smo poslali upit i Policijskoj upravi šibensko-kninskoj o aktivnostima vezanim uz provođenje nadzora rada lokala.

– U vremenu od 12. do 24. studenog policijski službenici Policijske uprave šibensko-kninske su kroz svoje redovno postupanje utvrdili tri slučaja kršenja predmetne županijske odluke, od čega jedan u mjestu Jezera – rad u 23,05 sati, i dva u Kninu zbog rada u 23,50 i 01,10 sati, a o kojima je odmah izviješten nadležni Državni inspektorat – doznajemo iz PU šibensko-kninske.

Pored toga policija je u dva navrata, u noći sa 13. na 14. studenog te 20. na 21. studenog, sudjelovala u dva ciljana zajednička nadzora sa djelatnicima Državnog inspektorata i Civilne zaštite, koji su obavljeni u deset ugostiteljskih objekata na području Grada Knina i četiri ugostiteljska objekta na području Kistanja, a kojim nisu utvrđena kršenja odluke Stožera civilne zaštite RH.

– Napominjemo kako turistički inspektori Državni inspektorata na istovjetan način postupaju prilikom svakog zaprimanja izvješća djelatnika MUP-a o nepridržavanju propisanog radnog vremena ugostiteljskih objekata. Po završetku inspekcijskog nadzora i utvrđenja činjenica poduzimaju se prekršajne mjere propisane Zakonom o ugostiteljskoj djelatnosti. Također, ističemo kako turistički inspektori Državnog inspektorata kontinuirano i pojačano obavljaju inspekcijske nadzore pridržavanja radnog vremena ugostiteljskih objekata – poručuju iz Državnog inspektorata.


Pratite nas i na društvenim mrežama: