Na intenzivnoj 12 pacijenata

U šibenskoj bolnici od danas otkazuju sve operativne zahvate osim hitnih pacijenata

FOTO: Nino Milin
Pratite nas i na društvenim mrežama:

U Općoj bolnici Šibensko-kninske županije je danas donesena odluka o otkazivanju hladnog pogona, odnosno svih operacijskih programa u sljedećem tjednu, potvrdio je za Šibenski portal Kristijan Stipaničev, v.d. ravnatelja šibenske bolnice.

– Iako smo početkom ovoga tjedna razmišljali kako neće biti potrebe za otkazivanje pojedinih djelatnosti, zbog većeg priliva pacijenata i potrebe preraspodjele medicinskog osoblja na covid odjele, danas smo odlučili otkazati hladni pogon. Svi operativni zahvati planirani za sljedeći tjedan se odgađaju. Obavljat će se samo operacije hitnih pacijenata. Pratit ćemo razvoj situacije iz dana u dan i donositi odluke o eventualnom produljenju ovih mjera ili prestanku – potvrdio nam je doktor Stipaničev.

Šibenska bolnica u ranijim je valovima prošla sve moguće scenarije tako da je i u ovom, četvrtom valu spremna za mogući rast hospitalizacija covid pacijenata.

– Danas je u bolnici 37 pacijenata s covidom. Od tog broja 12 ih je na Jedinici intenzivnog liječenja, a ostali su na terapiji s visokim protokom kisika. Punimo i dva covid odjela, odnosno bivšu otorinu i Infektivni odjel. Spreman je i treći paviljon u kojem bi bio covid odjel, budući da ne znamo što nam nosi produljeni vikend – kaže v.d.ravnatelj.

Bolnica je iz Splita zatražila sedam respiratora koji će biti u rezervi.

– To je uobičajeni postupak distribucije respiratora jer je Split regionalni covid centar i imaju respiratore koje im je država uputila za potrebe cijele regije. Suradnja sa Splitom je već od ranije uhodana i već se u prethodnim valovima tako prebacivalo respiratore. Mi imamo spremne sve scenarije razvoja epidemije. Nadamo se da smo sada na platou ovoga vala, ali smo spremni i da je ovo tek početak – poručuje Krisijan Stipaničev.


Pratite nas i na društvenim mrežama:

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.