Dobre vijesti

U Šibensko-kninskoj županiji nema novooboljelih od koronavirusa, tri osobe otpuštene iz bolniceFoto: Ilustracija

U Šibensko-kninskoj županiji nema novooboljelih od COVID-19, priopćili su iz županijskog Stožera civilne zaštite. Na Odjelu infektologije hospitalizirano je deset pacijenata pozitivnih na virus SARS-CoV-2, od jučer jedna osoba je primljena, a tri su otpuštene. Tri pacijenta i dalje su na respiratoru u KBC Split. Šest osoba je u karanteni od kojih su četiri državljani Republike Hrvatske i dvoje stranaca.

U posljednja 24 sata u Policijskoj upravi šibensko-kninskoj zaprimljene su dvije dojave kršenju mjera samoizolacije za koje je provjerom utvrđeno da nije bilo kršenja navedenih mjera. Od jučer je zatvorena za posjećivanje šetnica u kanalu sv. Ante i svi sadržaji u značajnom krajobrazu ‘Kanal luka’. Odluka je donesena kako bi se tijekom pandemije koronavirusa osigurale nužne mjere zaštite posjetitelja.

Stožer i dalje apelira na stanovništvo da poštuju sve mjere i preporuke struke, budu odgovorni i ostanu doma.

Podsjetimo, u Šibensko-kninskoj županiji trenutno su 32 osobe koje su oboljele od COVID-19. Od ukupnog broja oboljelih 22 osobe su s područja Općine Murter-Kornati, po tri s područja Vodica i Šibenika, dvije s područja Općine Tisno i po jedna s područja Grada Drniša i Skradina.

Prosječna dob oboljelih na razini županije je 70 godina. Za područje otoka Murtera, na kojem imamo najveći broj oboljelih, prosječna dob oboljelih je 73 godine, a za ostatak županije 46 godina. Od ukupno oboljelih sedam je žena, a ostalo su muškarci.

 

Sve informacije vezane uz koronavirus možete pratiti na jedinstvenoj web stranici www.koronavirus.hr

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.