U šibenskim Podima razgovarali o važnosti obrazovanja: ‘Moramo razbiti postojeće predrasude o manje vrijednim poslovima’

Pratite nas i na društvenim mrežama:

U tvrtki Podi Šibenik danas je održan prvi u nizu sastanaka na temu ‘Obrazovanje u skladu s potrebama gospodarstva’.

Na sastanku su sudjelovali predstavnici tvrtki Loa, Capax, Industrieservice, Sistem i Industrius koje posluju u Šibeniku, ravnatelji Tehničke, Srednje strukovne i Industrijsko-obrtničke škole u Šibeniku, predstavnik Hrvatskog zavoda za zapošljavanje te predstavnici Razvojne agencije Šibensko-kninske županije.

– Složili smo se da kvalificirane radne snage nedostaje na tržištu rada te da se i s lokalne razine treba još više djelovati da bi se takvo stanje promijenilo na bolje. Zaključeno je da bi se trebalo pojačati komunikaciju između škola i tvrtki, nastaviti s različitim modelima stipendiranje učenika, ali ono što je najvažnije osigurati im tijekom školovanja kvalitetnu praksu. Naravno, potrebno je dodatno poraditi na informiranju učenika, pčevši od osnovne škole. Mogućnost korištenja financijskih sredstava iz europskih fondova za edukaciju potrebne radne snage također je bila jedna od tema o kojoj se raspravljalo. Kad smo čuli koliko su pojedine tvrtke spremne platiti kvalitetnog zavarivača, bravara, plastičara ili mehaničara, ne preostaje nam ništa drugo nego početi razbijati postojeće predrasude i stereotipe da se radi o slabo plaćenim i manje vrijednim poslovima – poručuju iz Poda Šibenik.

podi sibenik


Pratite nas i na društvenim mrežama:

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.