Rebalans proračuna usvojen s 23 glasa

U radu elektroničke sjednice Županijske skupštine sudjelovalo 25 vijećnika

U četvrtak je održana elektronička sjednica Skupštine Šibensko-kninske županije u radu koje nisu, kako su najavili, sudjelovali oporbeni vijećnici, a županijske službe danas poslale medijima priopćenje o tijeku sjednice koje prenosimo u cijelosti.

‘Zbog trenutne epidemiološke situacije u zemlji i važeće zabrane održavanja svih javnih događanja i okupljanja više od 30 osoba na jednom mjestu, 19. sjednica Županijske skupštine Šibensko-kninske županije održana je elektroničkim putem. Vijećnicima je e-mailom poslan posebno formatirani Google obrazac putem kojeg su mogli pristupili glasovanju.

Zbog ograničenih tehničkih mogućnosti aktualni sat nije bilo moguće održati, a vijećnici su pitanja i prijedloge mogli poslati pisanim putem.

O 12 točaka Dnevnog reda, u vremenu predviđenom za glasovanje, glasovalo je 25 vijećnika Županijske skupštine koji su većinu točaka usvojili jednoglasno.

Prijedlog izmjena i dopuna Proračuna Šibensko-kninske županije za 2020. godinu i projekcije za 2021. i 2022. godinu s prijedlogom izmjena Financijskog plana ŽUC-a za 2020. godinu i  projekcije Financijskog plana za 2021. i 2022. godinu, kao i Prijedlog  odluke o izmjeni Odluke o izvršavanju Proračuna Šibensko-kninske županije za 2020. godinu usvojene su s 23 glasa, dok je dvoje vijećnika ostalo suzdržano.

Četvrti  rebalans Proračuna Šibensko-kninske županije donesen je zbog  promjena u visini planiranih prihoda, uključivanja viška prenesenog iz prethodne godine te  promjena u visini planiranih rashoda’, navodi se u priopćenju.

– Zbog pandemije koronavirusa i smanjene gospodarske aktivnosti tijekom godine, bilo je nužno uskladiti pad prihoda s rastom troškova, posebno u zdravstvenim ustanovama. Također, smanjeni su izdaci na ime zaduživanja, budući da je produljeno trajanje provedbe projekta Turistička valorizacija kanala sv. Ante – II. faza, do kraja 2021. godine, u iznosu od 8,4 milijuna kn. Šibensko-kninska županija iz izvornih je prihoda osigurala predfinanciranje kapitalnog projekta Učinkovitija i kvalitetnija zdravstvena usluga primarne zdravstvene skrbi u iznosu od 3,3 milijuna kn. Nadalje, budući da radovi na izgradnji sustava za navodnjavanje Donje polje – Jadrtovac nisu započeli u zadnjem tromjesečju godine kako je planirano, ukupna planirana sredstva umanjena su za milijun kuna – objašnjava župan Goran Pauk.

Sve ostale aktivnosti i projekti, planirani u Proračunu, usklađeni su s očekivanim stvarnim izvršenjem do kraja 2020. godine, stoji na kraju priopćenja iz Ureda župana.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.