U pojačanoj kontroli alkoholiziranih i drogiranih vozača policija zabilježila 14 prekršaja

Mup.hr

Ukupno 14 prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola te tri prekršaja vožnje pod utjecajem droga rezultat su ciljane akcija usmjerena na suzbijanje prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola i droga, i to u sklopu prometne policije TISPOL-a.

Od 3. do 9. lipnja prekontrolirano je 260 vozača, a u sklopu te akcije, u noći s 8. na 9. lipnja na našem je području intenzivnije provođena akcija suzbijanje prekršaja alkoholiziranih i mladih vozača.

U samo šest sati trajanja akcije kontrolirano je čak 160 vozila, a utvrđena su 24 prekršaja od kojih osam prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola te četiri prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa.

Najviša koncentracija alkohola u organizmu od 1,88 promila zabilježena je 7. lipnja malo iza ponoći u Šibeniku.

– Rezultati akcije upućuju na činjenicu da je akcija imala preventivni karakter, a što je i krajnji cilj svake policijske akcije, jer je pri kontroli 160 vozila, kontrolirano isto toliko vozača, kojom prilikom je svakom od njih skrenuta pozornost na posljedice vožnje u alkoholiziranom stanju. Za vrijeme akcije nije zabilježena niti jedna prometna nesreća u kojoj su sudionici bili pod utjecajem alkohola – kazali su iz PU Šibensko-kninske.

Također, upozoravaju vozače da pri vožnji poštuju prometne propise kroz ograničenja brzine, da ne upravljaju vozilom ako su pod utjecajem alkohola ili droga, da koriste sigurnosne pojaseve i zaštitne kacige i da tijekom vožnje ne koriste mobitele.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.