Komemoracija za ubijene civile

U Plavnom i Gruborima danas i predsjednik Milanović te Vučićev izaslanik

Iz Ureda Predsjednika Republike Hrvatske najavljeno je da će Zoran Milanović sudjelovati na komemoraciji u Plavnom i Gruborima. Predviđeno je i njegovo prigodno obraćanje u Gruborima.

U zaseoku Grubori kod Knina Srpsko narodno vijeće danas organizira komemoraciju za civilne žrtve rata ubijene tijekom i nakon Vojno redarstvene akcije Oluja. Komemoraciji će, kako je već jučer najavljeno iz Vlade RH, nazočiti potpredsjednik Vlade i ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved, te potpredsjednik Vlade za društvene djelatnosti i ljudska prava Boris Milošević.

U Grubore dolazi i specijalni izaslanik srpskog predsjednika Aleksandra Vučića za pitanje nestalih Veran Matić.

Komemoracija će početi u Plavnom pored križa postavljenog za žrtve cijelog sela Plavno, a nastavit će se u Gruborima kod križa postavljenog za žrtve toga zaseoka. U Gruborima, koji se nalaze 20-ak kilometara od Knina, je tri tjedna nakon Oluje ubijeno šest starijih srpskih civila. Za taj zločin nitko nije odgovarao.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.