'Moramo biti spremni'

U petak prvo masovno cijepljenje u dvorani na Baldekinu. Spremno 500 doza cjepiva

Pratite nas i na društvenim mrežama:

U Zavod za javno zdravstvo Šibensko-kninske županije danas stiže 1170 doza cjepiva Pfizer, a kako nam je kazala ravnateljica Županijskog zavoda Diana Dulibić, za druga cjepiva još uvijek nisu sigurni kad će stići.

Joško Jurić, ravnatelj Doma zdravlja Šibenik, za Šibenski je portal kazao kako će Dom zdravlja dobiti 600 doza cjepiva Pfizer, od koji će čak 500 biti iskorišteno u prvom masovnijem cijepljenju i to ovog petka, u sportskoj dvorani Baldekin.

– Upravo radimo na organizaciji punkta, pa je 500 doza cjepiva predviđeno za cijepljenje u sportskoj dvorani Baldekin, dok će 100 doza biti raspoređeno na mjesta izvan grada, poput Pirovca i Primoštena, kako ljudi ne bi morali dolaziti ovdje. U sportskoj dvorani imat ćemo punkt s pet timova, a pravimo i raspored za ambulante koje imaju najveći broj skupina preko 65 godina koje moramo procijepiti. Radi se o otprilike 13 ambulanti i njima ćemo reći da, po njihovom izboru, pozovu prijavljenje ljude za cijepljenje te ćemo im dati termin. Vjerujem da neće biti nikakvih problema ukoliko se svi budu pridržavali zadanog termina – kazao je Juri.

Pojasnio nam je kako su u dogovoru s gradonačelnikom Željkom Burićem i ravnateljem JU Športski objekti Andrijom Španjom te kako će im oni dati puno podršku u redarima, radnicima i infrastrukturi.

– Nadam se da će sve biti u redu i vjerujem da je bolje da smo spremni za razdoblje u kojem očekujemo veći broj oboljelih. Pretpostavljam da ćemo početi ranije ujutro i radit ćemo u dvije smijene s pauzom. Vjerujte mi, najlakše je cijepiti i pustiti ljude da pričeku 15-ak minuta, no informatizacija je najkompliciranija i nju moramo odlično izorganizirati – zaključio je.


Pratite nas i na društvenim mrežama:

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.