U Općini Murter-Kornati obavezno nošenje maski u zatvorenim prostorima

S obzirom na povećani broj oboljelih od novog koronavirusa, održana je sjednica Stožera CZ Općine Murter-Kornati te se raspravljalo o mogućim mjerama sprječavanja širenja zaraze.

Sukladno uputi HZJZ-a i svojim mogućnostima, Stožer CZ Općine Murter-Kornati definirao je postupanje u slučaju pojave bolesti kod gosta.

U slučaju sumnje na pojavu bolesti Covid-19, potrebno je kontaktirati:
Ambulanta Murter na  broj 022 435 262
▪️radno vrijeme:-pon-pet: 07:00-19:30▪️
ili
Zavod za javno zdravstvo ŠKŽ, dežurni epidemiolog na  broj 099 468 30 01
▪️ radno vrijeme:-pon-pet: 08:00-22:00
-sub-ned: 08-14:00▪️

Dežurni epidemiolog će dalje kontaktirati sa liječnicima primarne zdravstvene zaštite u nadležnoj ambulanti te ukoliko se zadovolje klinički i epidemiološki kriteriji bolesti, organizirat će se testiranje osobe na COVID-19.
Osoba sa sumnjom na infekciju Covid-19 virusom ne smije izlaziti van smještajne jedinice, već u njoj čekati na liječničku dijagnostiku.

Gostu pozitivnom na Covid-19 virus kao i bliskim kontaktima (obitelji) preporuča se povratak u mjesto prebivališta s vlastitim prijevoznim sredstvom ukoliko su u mogućnosti.

U slučaju da je gost došao u destinaciju sa javnim prijevozom i nema mogućnost samostalnog povratka u svoj dom, stanodavac će osigurati gostu privremeni boravak unutar objekta, dok se za isto ne pronađe neki drugi adekvatni smještaj u kojem je moguće boraviti za vrijeme samoizolacij uz napomenu kako gost plaća smještaj.

Što se tiče definiranja lokacije koja se može koristiti kao karantena u slučaju zaraze, Općina Murter-Kornati kao i druge općine u svom vlasništvu nemaju objekte koji bi zadovoljili uvjete karantene, s tim u vezi očekujemo uputu i pomoć županijskog stožera.

Nadalje, Stožer CZ Općine Murter-Kornati donio je odluku o obvezi nošenja zaštitnih maski i maski za lice u zatvorenim javnim prostorijama (trgovine, pošta, pekare i sl.).

– Apeliramo na sve poslovne subjekte na području Općine Murter-Kornati da se maksimalno pridržavaju svih protuepidemijskih mjera. Sve nove mjere donosit ćemo u dogovoru sa županijskim stožerom i lokalnom epidemiološkom situacijom – poručili su iz Stožera.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.