Danas još malo toplije

U okrilju još jače anticiklone i drugi dio tjedna ostaje stabilan

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Sunca i vedrine još će biti ovih dana, a uz njih i iznadprosječne topline. Stabilno i suho zadržat će se i u drugom dijelu tjedna kada će temperatura zraka krenuti silaznom putanjom. Naš dio Europe će i dalje braniti anticiklona, još moćnija od aktualne, a prethodit će joj, samo ponegdje malo kiše u četvrtak i petak. Valja upozoriti i na mjestimice jaku buru s olujnim udarima, koja će na sjevernom dijelu Jadrana puhati od potkraj srijede do vjerojatno petka prijepodne.

Na šibenskom je području jutros vedro i skoro bez vjetra. Temperatura zraka u 6 sati iznosila je u Rogoznici 15 °C, na Žirju 13, u Primoštenu 12, u Pirovcu i Murteru 11, u Šibeniku, Vodicama i na Promini 10, u Skradinu i Zatonu 9, na Miljevcima 8, u Bilicama 7, u Kninu, Kistanjama, Oklaju i Dubravi 6, a u Drnišu 5 °C.

Na srednjem Jadranu i u unutrašnjosti Dalmacije danas još toplije, uz pretežno sunčano vrijeme, te većinom slab sjeverozapadni vjetar, uz obalu gdjegod zapadni i jugozapadni, te more mirno ili malo valovito. Mjestimične magle i niskih oblaka bit će danas osobito u zaleđu. Najviša dnevna temperatura zraka oko 20 °C.

Sredinom tjedna na Jadranu također iznadprosječno toplo, ali sve manje – od četvrtka najprije na sjevernom dijelu, zatim i južnije. Magle će biti još samo u srijedu, tijekom koje će dolaziti sve brojniji oblaci iz kojih je moguća pokoja kišna kap. Do večeri će na sjevernom Jadranu zapuhati bura koja će se tijekom promjenljivo oblačnog četvrtka proširiti na veći dio obale, pri čemu su olujni udari mogući uglavnom na sjevernom dijelu. Slabjet će tijekom sve vedrijeg petka.

Izvori: Šibenik MeteoDHMZHRT


Pratite nas i na društvenim mrežama: