Aktualna ponuda radnih mjesta

U našoj županiji u godinu dana 48 posto više nezaposlenih! Pao i broj oglasa za posao

Broj nezaposlenih osoba u Šibensko-kninskoj županiji na kraju rujna bio je 48 posto veći nego u istom mjesecu prošle godine. Područnoj službi Zavoda za zapošljavanje u Šibeniku prijavljeno je 4.437 osoba koje traže posao, što je 89 više nego u kolovozu i 1.453 više nego u rujnu prošle godine.

Među nezaposlenima je 741 osoba mlađa od 24 godine, ali i 1.322 osobe starije od 50 godina, a više od trećine ukupnog broja nezaposlenih ima završenu trogodišnju srednju školu. Najviše, 2.315, nezaposlenih prijavljeno je u Šibeniku, 1.245 u Kninu, 526 u Vodicama i 351 u Drnišu.

U odnosu na lanjski rujan u evidenciji nezaposlenih na Zavodu su novoprijavljene 302 osobe više, njih 918, dok su poslodavci tražili u rujnu tek 309 radnika. Za usporedbu u kolovozu su tražili 475, a u rujnu prošle godine 438 radnika.

Trenutno su na Zavodu najtraženiji profesori, nastavnici i drugi stručnjaci u obrazovanju te stručnjaci iz informatike i tehničkih znanosti. Za uslužna i ugostiteljska zanimanja aktualno je samo šest oglasa, za trgovačka osam, a za jednostavna prodajna i uslužna zanimanja tek šest oglasa.

Ponudu slobodnih radnih mjesta možete pogledati na ovom LINKU.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.