Trenutno je 176 aktivnih slučajeva

U našoj županiji skok broja novooboljelih, a i bolnički kreveti se pune covid pacijentima

Pratite nas i na društvenim mrežama:

U protekla 24 sata, na području Šibensko-kninske županije 56 osoba je oboljelo od COVID-19 infekcije, priopćili su iz Stožera civilne zaštite Šibensko-kninske županije. Riječ je o značajnom skoku u usporedbi s prošlim utorkom kada smo imali 24 novooboljele osobe.

Među novooboljelima je 26 osoba s područja Šibenika, po sedam osoba s područja Vodica i Knina, šest osoba s područja Rogoznice, pet osoba s područja Drniša te po jedna osoba s područja Skradina, Murtera, Bilica, Primoštena i Ružića.

Trenutno je 176 aktivnih slučajeva oboljenja od COVID-19 infekcije. U šibenskoj bolnici liječi se 26 osoba, od kojih su dvije osobe na terapiji visokim protokom kisika (HFNO-u) te dvije osobe na neinvazivnoj ventilaciji (NIV-u). Ostali imaju blaže kliničke simptome i nalaze se u izolaciji.

Pod mjerama zdravstvenog nadzora i samoizolacije trenutno je 248 osoba. Od toga je 210 bliskih kontakata oboljelih, a za 38 osoba je određena mjera samoizolacije zbog ulaska u Republiku Hrvatsku prema trenutno važećim zdravstvenim mjerama za ulazak u Republiku Hrvatsku, a koje su na snazi zbog suzbijanja širenja bolesti COVID-19.

U posljednja 24 sata uzorkovano je i testirano 385 uzoraka za testiranje na SARS-CoV-2 virus.

– Molimo građane da se pridržavaju svih propisanih epidemioloških mjera. Sve informacije vezane uz koronavirus možete pratiti na jedinstvenoj web stranici www.koronavirus.hr – poručuju iz Stožera.


Pratite nas i na društvenim mrežama:

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.