72 pacijenta u bolnicama

U našoj županiji preminula tri muškarca. Skoro svaki drugi testirani pozitivan

Pratite nas i na društvenim mrežama:

U protekla 24 sata, na području Šibensko-kninske županije 198 osoba je oboljelo od COVID-19 infekcije i to 120 osoba s područja Šibenika, 29 osoba s područja Vodica, 11 osoba s područja Tisnog, devet osoba s područja Murtera, po sedam osoba s područja Bilica i Primoštena, po pet osoba s područja Rogoznice i Tribunja, tri osobe s područja Drniša te po jedna osoba s područja Pirovca i Unešića.

Preminule su tri muške osobe (1958., 1948. i 1927. godište), koje su se liječile u šibenskoj bolnici.

Trenutno je 677 aktivnih slučajeva oboljenja. U šibenskoj bolnici liječi se 51 osoba, od kojih je sedam osoba na respiratoru, sedam osoba je na neinvazivnoj ventilaciji (NIV-u), a tri osobe su na terapiji visokim protokom kisika (HFNO-u). U kninskoj bolnici liječi se 21 osoba. Ostali imaju blaže kliničke simptome i nalaze se u izolaciji.

Pod mjerama zdravstvenog nadzora i samoizolacije trenutno je 1665 osoba. Od toga je 1651 bliski kontakt oboljelih, a za 14 osoba je određena mjera samoizolacije zbog ulaska u Republiku Hrvatsku prema trenutno važećim zdravstvenim mjerama za ulazak u Republiku Hrvatsku, a koje su na snazi zbog suzbijanja širenja bolesti COVID-19.

U posljednja 24 sata uzorkovano je i testirano 450 uzoraka za testiranje na SARS-CoV-2 virus.


Pratite nas i na društvenim mrežama:

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.