U bolnicama 77 covid pacijenata

U našoj županiji pozitivan svaki drugi testirani. Preminula su dva muškarca

Pratite nas i na društvenim mrežama:

U protekla 24 sata, na području Šibensko-kninske županije 173 osobe su oboljele od COVID-19 infekcije, a preminula su još dva muškarca (1945. i 1956. godište) koji su se liječili u šibenskoj bolnici, objavio je Stožer civilne zaštite Šibensko-kninske županije.

Među novozaraženima je 66 osoba s područja Šibenika, po 16 osoba s područja Knina i Drniša, po 11 osoba s područja Vodica i Pirovca, devet osoba s područja Ružića, po osam osoba s područja Bilica i Primoštena, sedam osoba s područja Tribunja, pet osoba s područja Skradina, po četiri osobe s područja Rogoznice i Tisnog, tri osobe s područja Kistanja, dvije osobe s područja Promine te po jedna osoba s područja Murtera, Biskupije i Ervenika.

Trenutno je 665 aktivnih slučajeva oboljenja. U šibenskoj bolnici liječi se 60 osoba, od kojih je osam osoba na respiratoru, a četiri osobe su na neinvazivnoj ventilaciji (NIV-u). U kninskoj bolnici liječi se 17 osoba. Ostali imaju blaže kliničke simptome i nalaze se u izolaciji.

Pod mjerama zdravstvenog nadzora i samoizolacije trenutno je 1288 osoba. Od toga je 1275 bliskih kontakata oboljelih, a za 13 osoba je određena mjera samoizolacije zbog ulaska u Republiku Hrvatsku prema trenutno važećim zdravstvenim mjerama za ulazak u Republiku Hrvatsku, a koje su na snazi zbog suzbijanja širenja bolesti COVID-19.

U posljednja 24 sata uzorkovana su i testirana 363 uzorka za testiranje na SARS-CoV-2 virus.

Molimo građane da se pridržavaju svih propisanih epidemioloških mjera. Sve informacije vezane uz koronavirus možete pratiti na jedinstvenoj web stranici www.koronavirus.hr.


Pratite nas i na društvenim mrežama:

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.