Poslodavci pojačali potražnju za radnicima

U našoj županiji nezaposlenih 53 posto više nego lani. Zamah sezone ‘suši’ Zavod

U evidenciji Područne službe Hrvatskog zavoda za zapošljavanje u Šibeniku krajem srpnja bilo je 4.372 ljudi koji traže posao, što je 1.530 više nego lani u isto vrijeme. Porast je to broja nezaposlenih od oko 53 posto, no u odnosu na lipanj ove godine tijekom prošlog mjeseca u Šibensko-kninskoj županiji taj je broj smanjen za 329 osoba.

Turistička sezona protječe bolje od svih očekivanja pa je u srpnju osjetno porasla potražnja poslodavaca za radnicima. Dok su lani u srpnju tražili 409 radnika, a u ovogodišnjem lipnju 395, tijekom srpnja poslodavcima je bilo potrebno 495 radnika.

Kasnije odluke poslodavaca o zapošljavanju, uglavnom sezonaca, utjecale su i na odliv sa Zavoda pa je tako u odnosu na 537 osoba brisanih iz evidencije nezaposlenih lani u srpnju, ove godine u lipnju Zavod napustilo 1.187 osoba, a u srpnju još 867.

Trenutno je u ponudi poslova Zavoda za zapošljavanje u Šibensko-kninskoj županiji aktivno 40 oglasa za uslužna i ugostiteljska zanimanja, 19 za jednostavna prodajna i uslužna zanimanja, 14 u građevinskim, proizvodnim i transportnim zanimanjima te 11 za stručnjake u informatici i tehničkim znanostima. Cijelu ponudu slobodnih radnih mjesta pogledajte OVDJE.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.