Pogledajte koji se poslovi nude

U našoj županiji drastičan pad potražnje za radnicima, nezaposlenih 23 posto više nego lani

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Nezaposlenih osoba u našoj je županiji na kraju studenoga bilo 5157 ili 166 više nego mjesec prije. To je rast nezaposlenosti od 23 posto u odnosu na studeni prošle godine.

Po podacima Područne službe Zavoda za zapošljavanje u Šibeniku pao je i broj osoba koje napuštaju Zavod pa ih je tako iz evidencije Zavoda u studenome brisano samo 394, u odnosu na lanjskih 447.

U studenome su i poslodavci tražili drastično manje radnika. U studenom prošle godine traženo je 443 radnika, u listopadu ove godine tržište rada još je bilo živahno uz 505 potreba za radnicima, no u studenome se ta brojka srušila na samo 179 traženih radnika.

U ovom trenutku na Zavodu je aktivno 13 oglasa za zapošljavanje stručnjaka iz područja  informatike i tehničkih znanosti, te po deset u obrazovanju i uslužnim i ugostiteljskim zanimanjima. U tradicionalno najtraženijim strukama vidljiv je pad potražnje pa su tako aktivna samo dva oglasa za rad u trgovini i četiri za rad u građevini.

Aktualnu ponudu slobodnih radnih mjesta možete pregledati OVDJE.


Pratite nas i na društvenim mrežama:

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.