U samoizolaciji 139 osoba

U našoj županiji četvero novooboljelih, po dvoje iz Knina i Kistanja

Ilustracija/Arhiva

U protekla 24 sata, na području Šibensko-kninske županije četiri su osobe oboljele od zarazne bolesti COVID-19, izvijestili su iz Stožera civilne zaštite Šibensko-kninske županije

Riječ je o mlađoj ženskoj osobi iz Kistanja, kontaktu ranije oboljele osobe, zatim starijoj muškoj osobi iz Kistanja, čija je epidemiološka obrada u tijeku, potom muškoj osobi srednje životne dobi iz Knina, kontaktu osoba iz trećih zemalja koje su kratko boravile na području Grada Knina, te o mlađoj ženskoj osobi iz Knina čija je epidemiološka obrada u tijeku.

Pod mjerama zdravstvenog nadzora i samoizolacije je trenutno 139 osoba – 118 osoba je kontakt oboljelih od COVID-19, a  21 osoba koja je ušla u Republiku Hrvatsku iz trećih zemalja.

U posljednja 24 sata je uzorkovano 20 uzoraka za testiranje na SARS-CoV-2 virus

Od reaktivacije epidemije u lipnju, ukupno 47 osoba oboljelo je od COVID-19 infekcije. Aktivnih slučajeva oboljenja trenutno je 24. Tri osobe i dalje se liječe na Odjelu infektologije šibenske bolnice, dok ostali imaju blaže kliničke simptome i nalaze se u samoizolaciji na kućnom liječenju.

U protekla 24 sata na području Policijske uprave šibensko-kninske nije zaprimljena niti jedna dojava o kršenju mjere samoizolacije, niti je zabilježeno kršenja te mjere.

– Molimo građane i turiste da se i dalje pridržavaju svih protuepidemijskih mjera, kako bismo zadržali relativno povoljnu epidemiološku situaciju – poručili su iz Stožera.

Sve informacije vezane uz koronavirus možete pratiti na jedinstvenoj web stranici www.koronavirus.hr

 

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.