Najviše novozaraženih u Šibeniku

U našoj županiji 58 hospitaliziranih covid pacijenata, sedam ih je na respiratoru

Pratite nas i na društvenim mrežama:

U protekla 24 sata, na području Šibensko-kninske županije 14 osoba je oboljelo od COVID-19 infekcije, priopćili su iz Stožera civilne zaštite Šibensko-kninske županije.

Među novozaraženima je 13 osoba s područja Šibenika i jedna osoba s područja Vodica.

U šibenskoj bolnici liječi se 49 osoba, od kojih je sedam osoba na respiratoru, dvije osobe su na terapiji visokim protokom kisika (HFNO-u), a tri osobe su na neinvazivnoj ventilaciji (NIV-u). U kninskoj bolnici liječi se devet osoba. Ostali imaju blaže kliničke simptome i nalaze se u izolaciji.

Pod mjerama zdravstvenog nadzora i samoizolacije trenutno je 1346 osoba. Od toga je 1318 bliskih kontakata oboljelih, a za 28 osoba je određena mjera samoizolacije zbog ulaska u Republiku Hrvatsku prema trenutno važećim zdravstvenim mjerama za ulazak u Republiku Hrvatsku, a koje su na snazi zbog suzbijanja širenja bolesti COVID-19.

U posljednja 24 sata uzorkovan je i testiran 61 uzorak za testiranje na SARS-CoV-2 virus.

-Molimo građane da se pridržavaju svih propisanih epidemioloških mjera. Sve informacije vezane uz koronavirus možete pratiti na jedinstvenoj web stranici www.koronavirus.hr – poručuju iz Stožera.


Pratite nas i na društvenim mrežama:

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.