Trenutno 1123 aktivna slučaja

U našoj županiji 344 novooboljele osobe. Preminula starija muška osoba u šibenskoj bolnici

Pratite nas i na društvenim mrežama:

U protekla 24 sata, na području Šibensko-kninske županije 344 osobe oboljele su od COVID- 19 infekcije; 184 osobe s područja Šibenika, 32 osobe s područja Vodica, 29 osoba s područja Drniša, 28 osoba s područja Tisnog, 20 osoba s područja Knina, 13 osoba s područja Murtera, devet osoba s područja Skradina, sedam osoba s područja Tribunja, po šest osoba s područja Kistanja i Bilica, po četiri osobe s područja Primoštena i Rogoznice te po jedna osoba s područja Pirovca i Ružića.

Nažalost, preminula je muška osoba starije životne dobi (1937. godište), koja se liječila u šibenskoj bolnici, izvijestio je Županijski stožer.

Trenutno su 1123 aktivna slučaja oboljenja. U šibenskoj bolnici liječi se 48 osoba, od kojih je osam osoba na respiratoru, četiri osobe su na terapiji visokim protokom kisika (HFNO-u), a tri osobe su na neinvazivnoj ventilaciji (NIV-u). U kninskoj bolnici liječi se devet osoba. Ostali imaju blaže kliničke simptome i nalaze se u izolaciji.

Pod mjerama zdravstvenog nadzora i samoizolacije trenutno je 2480 osoba. Od toga je 2451 bliski kontakt oboljelih, a za 29 osoba je određena mjera samoizolacije zbog ulaska u Republiku Hrvatsku prema trenutno važećim zdravstvenim mjerama za ulazak u Republiku Hrvatsku, a koje su na snazi zbog suzbijanja širenja bolesti COVID-19.

U posljednja 24 sata uzorkovano je i testirano 680 uzoraka za testiranje na SARS-CoV-2 virus.


Pratite nas i na društvenim mrežama:

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.