Od 50 testiranih, jedan pozitivan

U našoj županiji 17 pacijenata na respiratoru. Preminule dvije žene u šibenskoj bolnici

Ilustracija/Arhiva
Pratite nas i na društvenim mrežama:

U protekla 24 sata, na području Šibensko-kninske županije jedna osoba, s područja Šibenika, je oboljela od COVID-19 infekcije, a preminule su dvije žene rođene 1937. i 1947. godine, koje su se liječile u šibenskoj bolnici, objavio je Stožer civilne zaštite Šibensko-kninske županije.

Trenutno je 1505 aktivnih slučajeva oboljenja. U šibenskoj bolnici liječi se 60 osoba, od kojih je 17 osoba na respiratoru. U kninskoj bolnici liječi se 15 osoba. Ostali imaju blaže kliničke simptome i nalaze se u izolaciji.

Pod mjerama zdravstvenog nadzora i samoizolacije trenutno su 2682 osobe. Od toga je 2605 bliskih kontakata oboljelih, a za 77 osoba je određena mjera samoizolacije zbog ulaska u Republiku Hrvatsku prema trenutno važećim zdravstvenim mjerama za ulazak u Republiku Hrvatsku, a koje su na snazi zbog suzbijanja širenja bolesti COVID-19.

U posljednja 24 sata uzorkovano je i testirano 50 uzoraka za testiranje na SARS-CoV-2 virus.

Molimo građane da se pridržavaju svih propisanih epidemioloških mjera. Sve informacije vezane uz koronavirus možete pratiti na jedinstvenoj web stranici www.koronavirus.hr.


Pratite nas i na društvenim mrežama: