Na respiratoru 12 pacijenata

U našoj županiji 160 novooboljelih. Preminula jedna osoba

FOTO: Arhiva
Pratite nas i na društvenim mrežama:

U protekla 24 sata, na području Šibensko-kninske županije 160 osoba je oboljelo od COVID- 19 infekcije: 58 osoba s područja Šibenika, 39 osoba s područja Knina, 14 osoba s područja Drniša, 12 osoba s područja Vodica, sedam osoba s područja Tisnog, pet osoba s područja Promine, četiri osobe s područja Unešića, tri osobe s područja Ružića, po dvije osobe s područja Pirovca, Rogoznice, Primoštena, Tribunja, Biskupije, Bilica, Kistanja i Murtera te po jedna osoba s područja Ervenika i Skradina. Preminula je muška osoba (1947. godište), koja se liječila u šibenskoj bolnici.

Trenutno je 808 aktivnih slučajeva oboljenja, a u posljednja 24 sata uzorkovano je i testirano 365 uzoraka za testiranje na SARS-CoV-2 virus, izvijestili su iz Županijskog stožera.

U šibenskoj bolnici liječi se 46 osoba, od kojih je 12 osoba na respiratoru. U kninskoj bolnici liječi se 17 osoba. Ostali imaju blaže kliničke simptome i nalaze se u izolaciji.

Pod mjerama zdravstvenog nadzora i samoizolacije trenutno je 1378 osoba. Od toga je 1350 bliskih kontakata oboljelih, a za 28 osoba je određena mjera samoizolacije zbog ulaska u Republiku Hrvatsku prema trenutno važećim zdravstvenim mjerama za ulazak u Republiku Hrvatsku, a koje su na snazi zbog suzbijanja širenja bolesti COVID-19.


Pratite nas i na društvenim mrežama: