Svaki treći pozitivan

U našoj županiji 125 novooboljelih, a raste broj hospitaliziranih te pacijenata na respiratoru

Pratite nas i na društvenim mrežama:

U protekla 24 sata, na području Šibensko-kninske županije 125 osoba je oboljelo od COVID-19 infekcije, priopćili su iz Stožera civilne zaštite Šibensko-kninske županije.

Među novozaraženima je 55 osoba s područja Šibenika, po 14 osoba s područja Knina i Vodica, po 12 osoba s područja Drniša i Kistanja, osam osoba s područja Pirovca, pet osoba s područja Tisnog, tri osobe s područja Murtera te po jedna osoba s područja Rogoznice i Primoštena.

Trenutno je 415 aktivnih slučajeva oboljenja od COVID-19 infekcije. U šibenskoj bolnici liječi  se 35 osoba, od kojih je pet osoba na respiratoru, a četiri osobe su na terapiji visokim protokom kisika (HFNO-u). Ostali imaju blaže kliničke simptome i nalaze se u izolaciji.

Pod mjerama zdravstvenog nadzora i samoizolacije trenutno je 768 osoba. Od toga je 739 bliskih kontakata oboljelih, a za 29 osoba je određena mjera samoizolacije zbog ulaska u Republiku Hrvatsku prema trenutno važećim zdravstvenim mjerama za ulazak u Republiku Hrvatsku, a koje su na snazi zbog suzbijanja širenja bolesti COVID-19.

U posljednja 24 sata uzorkovano je i testirano 386 uzoraka za testiranje na SARS-CoV-2 virus.


Pratite nas i na društvenim mrežama:

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.