Sedam osoba na respiratorima

U našoj županiji 114 novooboljelih. Raste broj pacijenata u bolnicama

Pratite nas i na društvenim mrežama:

U protekla 24 sata, na području Šibensko-kninske županije 114  osoba je oboljelo od COVID-19 infekcije i to 66 osoba s područja Šibenika, 17 osoba s područja Vodica, 16 osoba s područja Murtera, pet osoba s područja Tisnog, po dvije osobe s područja Tribunja, Primoštena i Bilica te po jedna osoba s područja Skradina, Drniša, Kistanja i Rogoznice.

Trenutno je 537 aktivnih slučajeva oboljenja od COVID-19 infekcije. U šibenskoj bolnici liječi  se 37 osoba, od kojih je sedam osoba na respiratoru, tri osobe su na terapiji visokim protokom kisika (HFNO-u), a dvije osobe su na neinvazivnoj ventilaciji (NIV-u). U kninskoj bolnici liječi se pet osoba. Ostali imaju blaže kliničke simptome i nalaze se u izolaciji.

Pod mjerama zdravstvenog nadzora i samoizolacije trenutno je 1099 osoba. Od toga je 1071 bliski kontakt oboljelih, a za 28 osoba je određena mjera samoizolacije zbog ulaska u Republiku Hrvatsku prema trenutno važećim zdravstvenim mjerama za ulazak u Republiku Hrvatsku, a koje su na snazi zbog suzbijanja širenja bolesti COVID-19.

U posljednja 24 sata uzorkovano je i testirano 377 uzoraka za testiranje na SARS-CoV-2 virus.


Pratite nas i na društvenim mrežama:

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.