Danas toplo i vjetrovito

U klimatološko ljeto ući ćemo, gle čuda, s promjenljivim vremenom

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Kiše vidjeli nismo, ali buru nećemo izbjeći. I početkom vikenda bit će uglavnom suho, uz dosta sunčanih sati, osobito na Jadranu, gdje će u mnogim mjestima biti i vrlo toplo, a u oblačniju i svježiju nedjelju u većini Hrvatske treba računati na mjestimičnu kišu.

Na šibenskom je području jutros pretežno vedro s umjerenom burom. Temperatura zraka u 6 sati iznosila je u Murteru 18 °C, u Rogoznici i Pirovcu 17, u Šibeniku, Vodicama, Skradinu i Bilicama 16, u Primoštenu 15, u Kninu, Drnišu i na Miljevcima 14, u Oklaju 13, a na Promini 10 °C.

U Dalmaciji će danas poslijepodne biti pojačanog vjetra, posebno na otvorenom moru, a ujutro jake bure uglavnom ponegdje u sjevernim predjelima. Prevladavat će sunčano vrijeme i danju u većini krajeva vrlo toplo. Najviša dnevna temperatura zraka od 22 do 25 °C.

Subota će na Jadranu biti barem djelomice sunčana bez značajnijeg vjetra. Tek će navečer jačati bura na sjevernom dijelu, zatim u nedjelju i duž ostatka obale, a razmjerno vjetrovito bit će i u ponedjeljak. Također, u nedjelju i ponedjeljak će biti promjenjivije vrijeme i niža temperatura zraka, a mjestimična kiša češća u Dalmaciji.

Promjenjivo će biti i u prvoj polovini sljedećeg tjedna, uz povremeno umjeren sjeverni i sjeveroistočni vjetar, na Jadranu ponegdje i jaku buru, pa će i klimatološki početak ljeta obilježiti niža temperatura od prosječne.

Izvori: Šibenik MeteoDHMZHRT


Pratite nas i na društvenim mrežama: