U Hrvatsku uskoro stiže kućni test za koronavirus dostupan svimaFoto: ilustracija
Pratite nas i na društvenim mrežama:

U Hrvatskoj se priprema veliko otvaranje uoči turističke sezone. Nakon najavljenih kontroliranih okupljanja, RTL doznaje da u ljekarne uskoro stižu brzi testovi za osobnu upotrebu.

No, do otvaranja zatvorenih prostora ugostiteljskih objekata i svadbi s neograničenim brojem uzvanika čekat ćemo do lipnja, unatoč padu broja novozaraženih.

Brzi testovi za baš sve koji žele stižu u Hrvatsku za desetak dana.

– Taj test će biti na pljuvačku, postoje još dvije vrste – jedna je bukalna sluznica, a drugi je na površini nosa, registracija je napravljena u Republici Njemačkoj, ali mi očekujemo i druge testove koji će proći tu kontrolu -rekao je član uprave Medike Jakov Radošević.

HALMED je danas zaprimio obavijest o stavljanju na tržište testova za “samotestiranje” koji su odobreni na razini Europske unije.

– To su medicinski proizvodi koji su namijenjeni za samostalno korištenje od strane laika, budući da ih koriste osobe koje nisu profesionalci u postupku provjere ovih testova bilo je potrebno dokazati da su oni pouzdani i dovoljno, jednostavni i da ih građani mogu koristiti na siguran način -kazala je glasnogovornica HALMED-a Maja Bašić.

Test će se moći kupiti u ljekarnama i specijaliziranim prodavaonicama, cijena ispod 100 kuna, piše RTL gdje možete pročitati cijeli članak.


Pratite nas i na društvenim mrežama: