Ukupno 2030 zaraženih

U Hrvatskoj 14 novooboljelih. Preminuo muškarac u Splitu

Ministar zdravstva Vili Beroš izvijestio je kako u protekla 24 sata imamo novih 14 bolesnika, što daje ukupan broj od 2030 bolesnika.

Ministar je i potvrdio kako je preminuo jedan muškarac iz Splita te kako je on 55. žrtva, a oporavljeno je 1103 ljudi, odnosno 69 više u odnosu na jučer.

– Postigli smo dobre rezultate u Zaraznoj i u državi i svugdje. Nemojte da opet imamo nove bolesnike u Zaraznoj. Odradimo prvu fazu popuštanja dobro, diciplinirano i promišljeno. Za očekivati je da će ljeto, ako se budemo dobro ponašali biti sa manje bolesnih. Ali moramo biti svjesni da ovo može biti sezonski i moramo biti, ne u grču ali oprezni. Na jesen možemo opet imati veći broj bolesnika. Moramo shvatiti da ćemo ove usvojene mjere morati duže prakticirati. Volimo reći da smo mala zemlja za veliki odmor i to će nam pomoći ako budemo diciplinirani. Puno puta u povijesti smo bili mali narod za velika djela, pokažmo to još jednom – kazala je ravnateljica Klinike za infektivne bolesti ‘Dr. Fran Mihaljević’ Alemka Markotić.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.