U četvrtak potpisivanje ugovora za izgradnju MBO postrojenja na Bikarcu vrijednog oko 196 milijuna kuna. Napokon

Ugovor za projektiranje i izvođenje radova izgradnje mehaničko-biološkog postrojenja postrojenja i pratećih objekata Centra za gospodarenje otpadom Bikarac napokon će u četvrtak biti potpisan u Šibeniku. Realizacijom tog projekta, stanovnici Šibenika, Knina, Drniša, Vodica, Skradina te općina Šibensko–kninske županije dobit će dugoročan kvalitetan sustav gospodarenja otpadom u skladu s najvišim standardima Europske unije.

Podsjetimo, šibenska tvrtka Bikarac, nakon brojnih peripetija s provedbom natječaja i odabirom izvođača, konačno može potpisati ugovor sa slovenskim konzorcijem jer je, nakon četiri godine, Državna komisija za kontrolu postupaka javne nabave odbacila žalbu domaćeg konzorcija u kojem su ZP Tehnix iz Donjeg Kraljevca i HIS iz Donje Višnjice i oni se na tu odluku više nisu mogli žaliti.

Ugovor za projektiranje i izvođenje radova izgradnje MBO postrojenja i pratećih objekata na CGO Bikarac sufinancira Europska unija iz Kohezijskog fonda, Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, Ministarstvo zaštite okoliša i energetike i grad Šibenik,  a vrijedan je nešto više od 196 milijuna kuna.

Inače, izgradnja MBO postrojenja druga je faza izgradnje Centra za gospodarenje otpadom Bikarac. U sklopu prve faze projekta sanirano je i zatvoreno postojeće odlagalište te izgrađeno novo sanitarno odlagalište, a u sklopu II faze uz izgradnju  MBO postrojenja već su izgrađene dvije pretovarne stanice i nabavljena specijalna oprema i vozila.

Na potpisivanju će biti i Tomislav Čorić, ministar zaštite okoliša i energetike te Dubravko Ponoš, direktor Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.