Vrijedne nešto više od 14 tisuća kuna

Tvrtka UVready donira šibenskoj bolnici četiri pametne svjetiljke za dezinfekciju: ‘Uklanjaju 99,9 posto bakterija’

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Predstavnici tvrtke UVready iz Šibenika u četvrtak će uručiti svoju prvu donaciju uređaja za dezinfekciju Općoj bolnici Šibensko-kninske županije u vrijednosti od 14 tisuća i 400 kuna.

– Drago nam je što vam možemo najaviti prvu donaciju iz našeg Donatorskog programa kojim želimo pomoći zdravstvenim ustanovama i najranjivijim skupinama na području Šibensko- kninske županije, to jest grada Šibenika, u borbi protiv pandemije uzrokovane COVID-19 virusom. S obzirom na to da nam pandemija i dalje prijeti, a zdravstveni djelatnici nemaju predaha, odlučili smo im pomoći onako kako najbolje možemo – uređajima za dezinfekciju. Nadamo se da će im naša donacija olakšati svakodnevni rad na prvoj liniji obrane od virusa. Riječ je o donaciji četiri UV-C sterilizacijske (ili dezinfekcijske) lampe OSRAM za njihova dva odjela, te dva kontejnera u kojima se obavlja testiranje na korona virus – kazali su iz tvrtke UVready.

Inače,  AIR ZING PRO je ultraljubičasta (UV-C) pametna (smart) svjetiljka, njemačkog proizvođača OSRAM, koja se upotrebljava za sterilizaciju ili dezinfekciju zraka i površina. Svjetiljka koristi germidalnu fluorescentnu lampu OSRAM koja generira UV-C zračenje potrebno za uklanjanje 99,9 posto bakterija i virusa uključujući i virus COVID-19.

Te lampe, osim u zdravstvenim ustanovama, mogu se koristiti i drugim prostorima gdje svakodnevno boravi ili cirkulira veći broj ljudi kao što su tvornice, hoteli, restorani, škole, vrtići i tako dalje.

U naredna dva mjeseca, tvrtka UVready,ima u planu donirati dodatnu opremu ukupne vrijednosti od 20 tisuća.


Pratite nas i na društvenim mrežama: