Vrijedne nešto više od 14 tisuća kuna

Tvrtka UVready donira šibenskoj bolnici četiri pametne svjetiljke za dezinfekciju: ‘Uklanjaju 99,9 posto bakterija’

Predstavnici tvrtke UVready iz Šibenika u četvrtak će uručiti svoju prvu donaciju uređaja za dezinfekciju Općoj bolnici Šibensko-kninske županije u vrijednosti od 14 tisuća i 400 kuna.

– Drago nam je što vam možemo najaviti prvu donaciju iz našeg Donatorskog programa kojim želimo pomoći zdravstvenim ustanovama i najranjivijim skupinama na području Šibensko- kninske županije, to jest grada Šibenika, u borbi protiv pandemije uzrokovane COVID-19 virusom. S obzirom na to da nam pandemija i dalje prijeti, a zdravstveni djelatnici nemaju predaha, odlučili smo im pomoći onako kako najbolje možemo – uređajima za dezinfekciju. Nadamo se da će im naša donacija olakšati svakodnevni rad na prvoj liniji obrane od virusa. Riječ je o donaciji četiri UV-C sterilizacijske (ili dezinfekcijske) lampe OSRAM za njihova dva odjela, te dva kontejnera u kojima se obavlja testiranje na korona virus – kazali su iz tvrtke UVready.

Inače,  AIR ZING PRO je ultraljubičasta (UV-C) pametna (smart) svjetiljka, njemačkog proizvođača OSRAM, koja se upotrebljava za sterilizaciju ili dezinfekciju zraka i površina. Svjetiljka koristi germidalnu fluorescentnu lampu OSRAM koja generira UV-C zračenje potrebno za uklanjanje 99,9 posto bakterija i virusa uključujući i virus COVID-19.

Te lampe, osim u zdravstvenim ustanovama, mogu se koristiti i drugim prostorima gdje svakodnevno boravi ili cirkulira veći broj ljudi kao što su tvornice, hoteli, restorani, škole, vrtići i tako dalje.

U naredna dva mjeseca, tvrtka UVready,ima u planu donirati dodatnu opremu ukupne vrijednosti od 20 tisuća.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.