Potres u Sisku i Petrinju

Tucaković o potresu: ‘Postrojbe iz Šibenika, Zadra i Splita u pripravnosti’Foto: Ilustracija
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Glavni vatrogasni zapovjednik Slavko Tucaković izdao je zapovijed da se formira vatrogasna postrojba pripadnika JVP Splita te tri državne vatrogasne intervencijske postrojbe iz Splita, Zadra i Šibenika kako bi u slučaju potrebe mogli djelovati na području Siska i Petrinje.

Nakon potresa jačine 5.0 po Richteru, koji je u 6.28 sati pogodio okolicu Petrinje, zabilježeno je nekoliko slabijih potresa, koji su se osjetili i na širem području Zagreba.
Zabilježeno su brojne štete na objektima.

Odmah nakon potresa u saniranju šteta angažirani su vatrogasci Siska i Petrinje.

– Vatrogasci obilaze oštećena područja, obilježavaju opasno područje za kretanje, oštećene građevine te rade popis prioriteta za rušenje dimnjaka, sanaciju krovišta, skidanja crijepova i slično. Na području Petrinje gdje je oštećeno više objekata angažirali smo auto ljestve iz Lipovljana, Kutine i Topuskog te auto platformu iz DVD-a Stružec. Prije dolaska u Petrinju vatrogasci iz Topuskog intervenirali su sa autoljestvama na objektima kaznenog zatvora u Glini. Vatrogasci iz VPG Siska sve aktivnosti rješavaju sa svojim autoljestvama i platformom. Vatrogasci VZG Petrinje i DVD-a Letovanić saniraju štete po okolnim selima, objavljeno je na stranicama Hrvatske vatrogasne zajednice.

– Iako su se sve službe stavile na raspolaganje, za sada nema potrebe za njihovim angažmanom – rekao je županijski zapovjednik Mijo Brlečić te istaknuo da će se dodatne snage u slučaju potrebe angažirati u skladu s zapovijedi glavnog vatrogasnog zapovjednika Slavka Tucakovića.


Pratite nas i na društvenim mrežama: