Hladna jutra ostaju, ali će danju ugrijati

Tri marčane bure se barem razbacaju po ožujku, a ova udarila tri dana u komadu

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Bilo bi baš lijepo da su tri marčane bure uranile i ispuhale se u tri uzastopna dana siječnja. Ali nisu. I treći dan bura će nositi sve pred sobom i stvarati probleme, a jedan život je jučer prekinula. Zato imajte na umu upozorenje meteoalarma, nije bez razloga crven za Jadran i narančast za Dalmaciju. Premda će sljedećih dana bura na Jadranu slabjeti, olujni pa i orkanski udari stvarat će probleme još danas, ponegdje i sutra, a u petak će okrenuti na sjeverozapadnjak.

Na šibenskom je području jutros vedro s jakom burom. Temperatura zraka u 6 sati iznosila je u Rogoznici 9 °C, u Skradinu, Pirovcu i Primoštenu 5, u Šibeniku, Vodicama, Bilicama i Murteru 4, u Drnišu i na Miljevcima 3, u Oklaju 2, u Kninu 1, a na Promini -3 °C.

Vjetrovito vrijeme nastavlja se i danas u Dalmaciji. Bura će biti jaka s olujnim udarima. Prema večeri postupno će slabjeti. Zbog nje će more biti valovito i jače valovito. Prevladavat će sunčano, u unutrašnjosti mjestimice s umjerenom naoblakom. Dnevna temperatura od 6 °C u unutrašnjosti do 12 °C na obali.

Na Jadranu se i sljedećih dana nastavlja pretežno sunčano. Puhat će umjerena do jaka bura, još sutra mjestimice s olujnim udarima. U petak će prolazno okrenuti na sjeverozapadni vjetar. Jutro u četvrtak i petak prohladno, no dnevna temperatura u porastu.

Za vikend raste vjerojatnost i za mjestimičnu maglu i niske oblake, u ponedjeljak i za mjestimice malo kiše.

Izvori: Šibenik MeteoDHMZHRT


Pratite nas i na društvenim mrežama: