Tradicionalni božićni koncert: ‘Sve moje želje zapravo stanu u dvije riječi, želim život’

Pratite nas i na društvenim mrežama:

‘Želim život’, tradiconalni božićni koncert kojim će se obilježiti deset godina rada Zaklade Ana Rukavina, održat će se u ponedjeljak, 19. prosinca, na glavnom zagrebačkom trgu.

Poslije uspješne aukcije fotografija Aninih kolega, Ana i troje prijatelja kroz šalu su razgovarali da bi trebali organizirati i koncert, kad nam je već tako dobro krenulo. Ana je već znala da joj novac neće trebati obzirom da se pojavio drugi način za financiranje njenog liječenja, pa je odmah krenula u akciju prikupljanja punog iznosa za ostvarenje svog sna – za sve druge ljude koji se bore sa hematološkim bolestima i rekla ‘ako za mene jednu treba 2 milijuna, a za sve nas nešto više – idemo onda skupiti sve!’, stoji na stranicama Zaklade.

Tako je preko noći mali koncert u nekom zagrebačkom klubu postao veliki humanitarni koncert na Trgu bana Jelačića praćen brojnim akcijama uzimanja krvnih uzoraka i upisa građana u Registar dobrovoljnih davatelja koštane srži.

Ove godine koncertu se pridružuju brojna estradna imena, a svi oni koji neće moći prisustvovati istom, bit će organiziran prijenos na malim ekranima.

Ana nas je napustila prije deset godina, a dirljivim pismom koje je objavila htjela je usmjeriti pozornost javnosti na nedostatak donora koštane srži i na potrebu osnivanja banke matičnih stanica iz pupkovine. Nakon njene smrti, osnovana je ‘Zaklada Ana Rukavina’, koja prikuplja sredstva za razvoj Hrvatskog registra donora koštane srži. Slogan zaklade je ‘Želim život’.

U dijelu svog pisma Ana je napisala, ‘…Zapravo mi je teško sročiti što Vas točno želim zamoliti, znam, rekla sam na početku 10 minuta, ali nisam bila sasvim iskrena. Nemojte zamjeriti, nije mi lako. Sve moje želje zapravo stanu u dvije riječi, želim život’.

 

 


Pratite nas i na društvenim mrežama: