Tomislav Boljat predstavio ‘Šport za sve’: Europa je dala milijun kuna kako bi mlade makla s ulice

‘Šport za sve’ naziv je EU projekta vrijednog nešto manje od milijun kuna koji je danas u Gradskoj knjižnici prezentirao potpredsjednik udruge Šibenska košarkaška rekreativna liga Tomislav Boljat. Cilj projekta koji će trajati sveukupno dvije godine, odnosno do siječnja 2021. godine, je uključivanje u sport djece i mladih, posebice onih kod kojih je povećan rizik od socijalne isključenosti.

– Cilj nam je da pomognemo mladima i odvedemo ih u dvoranu. Točno 20 mladih ćemo uključiti, odnosno već smo uključili u programe sporta, a najviše smo se skoncentrirali na djecu s teškoćama u razvoju. Riječ je o djeci iz Centra za odgoj i obrazovanje Šuboćevac, a imamo dva profesionalna trenera na plaći koji treniraju štićenike tog centra – objasnio je Boljat.

14

Poseban naglasak stavljaju na mlade od 25 do 29 godina za koje imaju dva termina u dvorani na Ražinama.

– Kroz projekt imamo mogućnost pružiti trenere, odnosno stručne osobe i besplatne termine u dvoranama. Većina ovog iznosa od milijun kuna ide na plaće trenera, a naši korisnici projekta imaju mogućnost dobiti opremu kao što su tenisice, trenerke i dresovi – poručio je Boljat.

Pozvao je mlade nezaposlene ljude od 25 do 29 godina da mu se jave jer će se moći besplatno baviti sportom i igrati košarku.

5  IMG_9834 IMG_9896 IMG_9905 IMG_9940

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.