Tko je klao, klao je: Od vikenda ponovno toplije

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Relativno hladno i u nastavku tjedna u cijeloj zemlji, a na Jadranu će bura još danas onemogućavati normalno prometovanje. Na žalost svih koji čekaju ozbiljniji pad temperature kako bi obavili kolinje, u prosinac ćemo ući s iznadprosječnim temperaturama, što je obilježje cijele ove godine. Prema mjerenjima koja je objavio Šibenik Meteo udari bure na šibenskom području jučer su prelazili 90 kilometara na sat, a prosječna brzina bila je oko 55 kilometara na sat. Na šibenskom području i jutros puše jaka bura. Vedro je a temperatura zraka u 6 sati iznosila je u Murteru 7 °C, u Skradinu, Pirovcu i na Žirju 6, u Šibeniku, Vodicama i Rogoznici 5, u Drnišu i Kninu 4, a u Primoštenu 3 °C.

Na srednjem i južnom Jadrana te u unutrašnjosti Dalmacije danas pretežno sunčano, samo ponegdje s umjerenom naoblakom. Umjerena, mjestimice i jaka bura s olujnim udarima tijekom dana će slabiti. More umjereno valovito i valovito. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom od 6 do 12 °C.

Sutra na Jadranu pretežno sunčano, na sjevernom dijelu uz umjerenu naoblaku. Bura će oslabiti i okrenuti na sjeverozapadni vjetar. Za vikend i u prvom dijelu novoga tjedna promjenljivo mjestimice s kišom. U subotu će prolazno zapuhati umjereno jugo i južni vjetar, a od ponedjeljka sjeverozapadnjak. Temperatura zraka u porastu.

Izvori: CrometeoŠibenik MeteoDHMZHRT


Pratite nas i na društvenim mrežama: