Od petka još nestabilnije

Tjedan u kojem ratuju zima i proljeće: Obucite se toplo, ali slojevito

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Stabilno vrijeme ostavljamo iza sebe i ulazimo u promjenjiv tjedan. Na početku u južnijim će krajevima biti oblačnije, uz povremenu kišu, posebice u utorak, a ostali će krajevi, osobito kopneni, sve do petka biti uglavnom suhi. Tada se vjerojatnost za kišu povećava diljem Hrvatske, kao i za jugozapadnjak, na Jadranu i jugo. Dnevna će temperatura porasti te će biti oko prosječne za prvu polovinu ožujka, ali će noći i jutra još do četvrtka biti razmjerno hladni.

Na šibenskom je području jutros pretežno oblačno i bez vjetra. Temperatura zraka u 6 sati iznosila je u Rogoznici 6 °C, na Žirju 5, u Murteru i Pirovcu 4, u Šibeniku, Vodicama i Primoštenu 3, u Skradinu, Zatonu i na Miljevcima 2, u Bilicama i Oklaju 1, u Dubravi 0, a u Kninu i Drnišu -1 °C.

Na srednjem Jadranu i u unutrašnjosti Dalmacije danas će biti umjerene naoblake, no vjerojatnost za mjestimičnu slabu kišu vrlo je mala. Nakon svježeg jutra, u zaleđu i s mrazom, uz sunčana razdoblja dnevna će temperatura zraka porasti i do 13 °C.

Na Jadranu će najviše oblaka biti sutra, posebice u Dalmaciji, gdje će prevladavati oblačno s povremenom kišom, na krajnjem jugu moguće i obilnijom. Prema sjeveru oblaka će biti manje, s jačanjem bure u srijedu će se oblaci posvuda razići. Četvrtak će proteći uz većinom sunčano vrijeme, a jugo i južni vjetar, koji će zapuhati na sjevernom dijelu, najavit će promjenjivije vrijeme od petka.

Izvori: Šibenik MeteoDHMZHRT


Pratite nas i na društvenim mrežama:

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.