Načelnik Općine Promina kandidat je za potpredsjednika

Tihomir Budanko: S Burićem ćemo vratiti povjerenje birača u županijski HDZ

FOTO Duško Jaramaz/PIXSELL
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Načelnik Općine Promina Tihomir Budanko kandidirao se za potpredsjednika Županijskog odbora HDZ-a, a s njime smo razgovarali ususret unutarstranačkim izborima koji se održavaju ovu nedjelju.  S umirovljenim brigadirom Hrvatske vojske, koji radi osobnog herojstva uživa velik ugled i u svojima, ali i protivničkim redovima, i koji je već treći mandat na čelu Općine Promina, razgovarali smo o razlozima njegove kandidature, zašto je odlučio podržati Željka Burića i kako vidi reformirani HDZ u budućnosti.

Mislite li da su HDZ-u prijeko potrebne promjene, odnosno mislite li da ih sadašnje vodstvo ne može pružiti?

Da ne mislim da su HDZ-u potrebne promjene, ne bih se kandidirao. Sadašnje vodstvo je u proteklom mandatu dalo koliko je moglo. HDZ ima dovoljno potencijala, a dio tog potencijala u ovom trenutku je tim dr. Burića koji će sigurno dati sve od sebe da se povrati povjerenje u HDZ, da u Šibensko-kninskoj županiji HDZ bude vodeća stranka kao što je to bila u zadnjih 30 godina. Naš tim na čelu s dr. Burićem to sigurno može, svaki od nas je to u svom dosadašnjem radu i pokazao, s čestitim ljudima na pravim mjestima, ljudima kojima je opći interes ispred osobnog.

Zašto ste za predsjednika županijskog odbora HDZ-a odlučili podržati Željka Burića?

Smatram da dr. Burić ima dovoljno iskustva i znanja da bude čelni čovjek županijskog odbora, to je dokazao svojim dosadašnjim radom, kako u struci kao liječnik, ravnatelj, tako i kao dužnosnik u lokalnoj jedinici.

Čija je, po Vašem mišljenju odgovornost za katastrofalan poraz i gubitak županije nakon skoro 30 godina?

Kada se izgube izbori, a do tada ste bili na vlasti, sigurno da ne postoji samo jedan razlog, činjenica je da se treba četiri godine raditi u kontinuitetu na svim poljima. Krivnju ne treba tražiti u drugome, HDZ je izgubio izbore u županiji i to je glavni razlog naše kandidature. Ako članovi HDZ-a, koji u nedjelju izađu na izbore, misle da je stanje dobro i da ne treba ništa mijenjati, zaokružit će sadašnje županijsko vodstvo, ako misle da županijskom HDZ-u trebaju promjene s novim vodstvom, izabrat će tim s dr. Burićem na čelu.

Protivnici kažu da Željko Burić nije ‘dovoljan’ HDZ-ovac za voditi županijsku organizaciju? Što, uostalom, znači biti dovoljan HDZ-ovac?

To može reći samo pojedinac zbog osobnog interesa. Nije dovoljan HDZ-ovac svaki onaj koji ne daje cijelog sebe za boljitak svoje države i svoga naroda. Da se ima bilo kakva negativnost na dosadašnji rad dr. Burića po bilo kojoj osnovi, sigurno bi se istaknula. A kako tako nije, imamo takve izraze pojedinaca koji pokušavaju umanjiti vrijednost kvalitetnog kandidata za predsjednika ŽO.

Kako planirate sa Željkom Burićem reformirati županijski HDZ?  

Imamo dovoljno iskustva u vođenju, rukovođenju, pa čak i zapovijedanju da vrlo dobro znamo kako postaviti organizaciju da uspješno funkcionira. Temelj kvalitetne organizacije je kvalitetan kadar, ako smo uspješni u lokalnoj jedinici, gradu zašto ne bi bili i u županiji.


Pratite nas i na društvenim mrežama:

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.