Teška zima skrenula prema Skandinaviji, a u petak stiže škura bura

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Blok koji se postavio preko Atlantika pa sve do Skandinavije idealna je situacija za zimske udare i u takvim situacijama naši krajevi su i imali najjače zime, ali ovaj neće izdržati i već sljedećih dana će popustiti. Tako će hladna zračna masa koja se nalazi u Rusiji umjesto da krene put juga skrenuti prema Finskoj i Skandinaviji i zaobići naše krajeve. Zimski uvjeti u kontinentalnoj Hrvatskoj potrajat će još sigurno tjedan dana, možda i dulje, ne samo zbog temperature zraka, nego i zbog novog snijega, kojeg će ponegdje biti već potkraj dana, te osobito sutra. Na Jadranu će danas ponovno jačati jugo, a bit će i kiše, sutra i obilnije.

Jutros je na šibenskom području pretežno oblačno sa slabim istočnim vjetrom. Temperatura zraka u 6 sati u Šibeniku je iznosila 5°C. U Rogoznici je bilo 7, u Pirovcu i Skradinu 3, u Vodicama 1, a u Drnišu i Kninu -2°C.

U Dalmaciji danas postupno naoblačenje, poslijepodne mjestimice s kišom. Uz obalu ujutro bura, zatim jugo, koje će prema otvorenom moru biti i jako. Najviša dnevna temperatura zraka između 9 i 12 °C.

Na Jadranu sredinom tjedna većinom oblačno s kišom, osobito sutra ponegdje i obilnijom. Ciklona će se u drugom dijelu četvrtka udaljiti od naših krajeva pa će nastupiti prolazna stabilizacija vremena uz raskidanje naoblake. Zapuhati će slaba do umjerena bura i sjeverozapadnjak, a temperature zraka će se neznatno sniziti u odnosu na prethodne dane.

fronta

Već u petak se očekuje približavanje nove ciklone koja će se svojim središtem premještati južnije od naših krajeva pa će prevladavati vrijeme po škuroj buri, lokalno uz slabu kišu, u višem gorju uz susnježicu i snijeg. Temperature zraka kretati će se od 5 do 11°C.

Od nedjelje, udaljavanjem ciklone i jačanjem grebena zapadnoeuropske anticiklone, nastupiti će stabilizacija vremena uz raskidanje naoblake. Uz slabu do umjerenu buru temperature zraka će se kretati od 5 do 9°C.

Izvori: CrometeoŠibenik MeteoDHMZHRT


Pratite nas i na društvenim mrežama:

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.