Obilnija kiša u petak

Temperatura raste, a s njom južina i količina kiše

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Još jedno hladnije jutro i već danas temperatura zraka u porastu. Daljnje zatopljenje slijedi od sutra, uz jačanje južine i pad tlaka, a pritom sve oblačnije, s kišom najprije na sjevernom Jadranu, te u gorju i unutrašnjosti Dalmacije. Od petka kiša posvuda, mjestimice i obilnija, posebno u područjima uz Jadran te na Jadranu, gdje su mogući izraženiji pljuskovi s grmljavinom. Puhat će jugo, povremeno jako, uglavnom na otvorenom moguće i olujno, te južni i jugozapadni vjetar, a u dane vikenda moglo bi okrenuti na sjevernjak i buru

Na šibenskom je području jutros vedro sa slabom burom. Temperatura zraka u 6 sati iznosila je u Rogoznici 5 °C, na Žirju 4, u Jezerima 3, u Šibeniku 2, u Murteru, Pirovcu i Primoštenu 1, na Promini i u Skradinu 0, u Vodicama -1, u Zatonu -2, u Bilicama, Dubravi i na Miljevcima -3, u Oklaju -4, a u Kninu i Drnišu -6 °C.

Sunčano će danas prevladavati u Dalmaciji, povremeno s umjerenom naoblakom. Bura će potpuno oslabjeti i postupno okrenuti na jugozapadnjak i jugo, uz malo do umjereno valovito more. Temperatura zraka danju viša nego jučer, od 8 do 11 °C, u zaleđu između 5 i 8 °C.

Na Jadranu u petak kišovito, mjestimice uz veću količinu oborine te lokalno izraženije pljuskove, moguće i grmljavinu. Prije toga kiša je izgledna uglavnom samo na sjevernom Jadranu. Uz to, jačat će jugo koje u četvrtak i petak može biti jako pa i olujno, te će temperatura zraka zamjetno porasti.

Izvori: Šibenik MeteoDHMZHRT


Pratite nas i na društvenim mrežama: